Пашпарты і візы

Кожны пасажыр, якi ляціць рэйсам ААТ «Авіякампанія «Белавія», павінен мець усе неабходныя для вандравання дакументы, сапраўдныя на момант перавозкі.

  • Дакументы, якія пацвярджаюць яго асобу:

    1. нацыянальны пашпарт
    2. дыпламатычны пашпарт
    3. службовы пашпарт
    4. пасведчанне грамадзяніна, якi не дасягнуў 16-гадовага ўзросту (калі такое прымяняецца)
    5. кніжка марака
    6. пасведчанне на вяртанне ў краіну рэгістрацыі (калі такое прымяняецца)
  • Дакументы, якія дазваляюць уезд на тэрыторыю краіны прызначэння або транзіт праз тэрыторыю замежнай дзяржавы пры транзітным/трансферным падарожжы:

    1. уязная віза
    2. транзітная віза
    3. від на жыхарства або дазвол на пражыванне, працу/ вучобу і г.д
    4. Даведка аб прышчэпках (калі такая патрабуецца)

Пасажыр нясе адказнасць за наяўнасць, праўдзівасць і правільнасць афармлення ўязных/выязных дакументаў.

На рэгістрацыі пасажыр павінен падаць усе ўязныя, выязныя, медыцынскія і іншыя дакументы, якія патрабуюцца ў адпаведнасці з законамі, пастановамі, правіламі і загадамі ўрадаў краін, звязаных з перавозкай.

Белавія можа забараніць перавозку пасажыра, чые дакументы не былі прадстаўлены ў поўным аб'ёме або былі няправільна аформлены. Белавія не нясе адказнасці за страты і выдаткі пасажыра, звязаныя з невыкананнем пасажырам пералічаных патрабаванняў.

У адпаведнасці з "Асноўнымі правіламі перавозкі пасажыраў і багажу" ААТ «Авіякампанія «Белавія», пасажыры цалкам нясуць адказнасць за выкананне правілаў і патрабаванняў, устаноўленных паўнамоцнымі ўладамі краін:

  • вылету
  • транзіту
  • трансферу
  • прызначэння

Аб уступленні ў сілу новай рэдакцыі пятай главы візавых правілаў Рэспублікі Беларусь

Пачынаючы з 1 верасня 2012 года ў «Нацыянальным аэрапорце Мінск» спыняецца выдача ўязных віз замежным грамадзянам, у краінах грамадзянскай прыналежнасці якіх маюцца дыпламатычныя прадстаўніцтвы і консульскія ўстановы Рэспублікі Беларусь (паглядзець спіс: http://www.embassies.mfa.gov.by), за выключэннем выпадкаў руху такіх грамадзян у Рэспубліку Беларусь у складзе афіцыйных дэлегацый, па запрашэннях дзяржаўных органаў Рэспублікі Беларусь, а таксама ў сувязі з цяжкім захворваннем або смерцю блізкага сваяка або члена сям'і пры прад'яўленні афіцыйных дакументаў, якія пацвярджаюць наяўнасць такіх абставін.

Практыка выдачы віз грамадзянам іншых дзяржаў захаваецца.

З падрабязнай інфармацыяй аб парадку афармлення віз для ўезду ў Рэспубліку Беларусь можна азнаёміцца ​​на вэб-сайце Міністэрства замежных спраў Рэспублікі Беларусь.

Згодна з уведзеным з чэрвеня 2013 г. правілаў і рэгламенту ЕС (REGULATION (EU) № 610/2013 OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL of 26 June 2013 года) для ўезду ў краіны Шэнгенскага пагаднення і ЕС тэрмін дзеяння пашпарта павінен быць не старэйшы за 10 гадоў з моманту выдачы, нягледзячы на наяўнасць візы, а таксама іншага ўязнога дакумента (від на жыхарства).

Інфармацыя для кантактаў

  • МЗС www.mfa.gov.by
  • Іміграцыйныя ўлады краіны праходжання перадпалётнага афармлення (напрыклад: мясцовы пункт памежнага кантролю).